Natuurlijk heeft niet iedereen een personal assistant of secretaresse die je planning in de gaten houdt en werk voor je uit handen neemt. Wel zijn er een aantal eenvoudige aanpassingen die je kunt toepassen in je werkritme, waardoor je je tijd efficiënter besteedt.

1. Do not disturb! – Zet je smartphone op de ‘Do Not Disturb’-modus als je je voor langere tijd moet concentreren. Niets is zo verleidelijk dan direct je telefoon pakken als je hoort dat er een nieuw bericht binnenkomt. Helaas zorgt dit voor veel afleiding en is die afleiding vaak onnodig. Als je geen belangrijke berichten of telefoontjes verwacht, probeer dan om alleen op vaste momenten op je telefoon te kijken. Negen van de tien berichten kunnen namelijk best even wachten op een reactie.

2. Controleer je e-mails alleen nog op vaste momenten – Hetzelfde geldt voor je e-mail. Probeer er een gewoonte van te maken om je e-mail op vaste momenten te checken. Bijvoorbeeld ’s ochtend aan het begin van je werkdag, ’s middags na de lunch en ’s avonds voordat je naar huis gaat. Dit brengt enorm veel rust.

3. Pak je telefoon en bel – Een ouderwets telefoontje is vaak de meest efficiënte manier van communiceren. E-mail en communicatie via apps als Whatsapp en Slack zijn geweldige tools, maar als je echt belangrijke zaken moet bespreken en snel een duidelijk antwoord wilt is een ouderwets telefoontje vaak de meest efficiënte manier van communiceren voor beide partijen.

4. Neem de tijd om jezelf te organiseren – Gun jezelf de tijd om de boel te organiseren. Of het nu gaat om je inbox, je agenda of je documentatie; een georganiseerde manier van werken vermindert stress en brengt rust in je hoofd. Zie de tijd die je jezelf geeft om op te ruimten als een cadeautje aan jezelf.

5. Take a break! – Uren non-stop typen achter je laptop zijn dodelijk voor je productiviteit. Geef jezelf elke paar uur een pauze. Neem een kop koffie, lees een inspirerend artikel of ga naar buiten voor een korte wandeling. Als je dit moeilijk vindt, plan je pauzes dan in en houd je aan je planning. Pauze nemen vraagt soms ook om discipline.

Meer weten? Neem contact op met PA Dynamics voor meer informatie over het organiseren van je business.

Copyright PA-Dynamics © 2018