Als drukbezette executive, manager of CEO ben je het liefst dag in dag uit bezig met het opzetten van nieuwe projecten, het speuren naar nieuwe leads, het bezoeken van vakbeurzen en inspirerende events, dineren met klanten, het zoeken van investeerders en nog vele, vele andere zaken die direct van belang zijn voor het succes van jouw bedrijf.

Zaken als je agenda bijwerken, het boeken van vluchten, het notuleren van meetings, je planning op orde maken en het voorbereiden van presentaties horen er beslist bij, maar zijn niet meteen dingen die boven aan je lijstje met favoriete taken staan. Gelukkig is er een oplossing die ervoor zorgt dat je niet meer hoeft te denken aan al het geregel rond je job. Lees hieronder 8 redenen die bewijzen dat een personal assistant precies is wat jij nodig hebt:

1. Je PA is je sparringpartner – Je PA is je buddy op de werkvloer. Of je nu een PA op afstand hebt of een PA die regelmatig bij je op kantoor zit: je hebt altijd iemand om mee te sparren als jij daar behoefte aan hebt. In je eigen team kan het voorkomen dat niet alle teamleden eerlijk tegen je durven te zijn. Ook met inhoudelijke vragen over bijvoorbeeld een belangrijk strategisch voorstel of een brandend marktonderzoek kun je je PA inschakelen als je iemand nodig hebt om objectief mee te brainstormen. Je PA houdt je een spiegel voor, zodat je betere beslissingen kunt maken.

2. Je PA is je poortwachter – Als je moe bent, even je motivatie kwijt bent of het gevoel hebt dat er zaken door je vingers heen glippen, is je PA er voor je om je verhaal aan te horen, je te adviseren, waar nodig je planning te herzien en je op te peppen zodat je weer vooruit kunt. Geen zweverig gedoe, geen ‘TSJAKKA’, maar nuchter en praktisch: precies wat je nodig hebt.

3. Je PA brengt rust in de tent – Je personal assistant pakt taken proactief op en zorgt ervoor dat je niets vergeet. Je enorme berg aan taken wordt gestructureerd en in een logische volgorde in je agenda gezet. Je PA fungeert als wandelende to-do-list en helpt je overal aan herinneren. Dit stelt je gerust, voorkomt stress en zorgt ervoor dat je werkt met een relaxte mindset.

4. Je PA is je schakel tussen werk en privé – Je PA kan je zowel zakelijk als privé assisteren. Heb jij moeite met balans vinden tussen werk en privé? Vind je dat je je gezin te weinig ziet? Heb jij bepaalde sportieve doelen die je dit jaar wil bereiken? Een goede balans tussen werk en privé vraagt om strak timemanagement en laat een personal assistant daar toevallig een expert in zijn! Met een PA aan je zijde kom je nooit meer te laat op je afspraken, bezoek je trouw de sportschool of personal trainer en heb je alleen nog lunchafspraken in restaurants waar ze gerechten serveren die passen in je eetpatroon.

5. Je PA is je technische researcher – Een nieuwe telefoon? Andere auto? Nieuwe software op je laptop? Een nieuwe app? Leuk allemaal, maar helaas heb je niet de tijd om tot in de puntjes uit te zoeken hoe dit allemaal werkt. Je PA gaat daarom op onderzoek uit en stuurt je een handig overzicht van alleen de zaken die jij nodig hebt. Ook kan ze technische snufjes remote voor je instellen. Zo weet jij precies hoe je makkelijk en snel kunt blijven werken.

6. Je PA is je pitbull – Je PA bijt zich vast in elke taak die je haar geeft. ‘She won’t take ‘no’ for an answer’. Je PA onderhandelt voor je, staat voor je in de wacht, vraagt door, belt, mailt en appt voor je, totdat ze voor elkaar heeft gekregen wat jij graag wil.

7. Je PA is je prijs/kwaliteit vergelijker – Je PA neemt de tijd om prijzen voor je te vergelijken. Of het nu gaat om verzekeringen, abonnementen, vluchten, taxiritten, diners of overnachtingen; je personal assistant zoekt voor jou de beste en goedkoopste opties, zodat je nog maar uit drie opties hoeft te kiezen, in plaats van uit honderd.

8. Je PA is je drijvende kracht achter de schermen – Je PA neemt zoveel mogelijk tijdrovende taken uit handen, zodat jij je alleen nog maar hoeft te concentreren op je belangrijkste taken. Je hoeft je dus geen zorgen meer te maken over organisatorische ditjes en datjes, want je PA zorgt er als drijvende kracht achter de schermen voor dat alles op rolletjes verloopt. Als jij even andere zaken aan je hoofd hebt, loopt de rest gewoon door.

Overtuigd? Neem contact op met PA Dynamics voor een eerste gesprek. Speciaal voor executives en managers die op zoek zijn naar een ‘PA for A Day‘ of een ‘PA on Demand‘? Let’s get things done!

Copyright PA-Dynamics © 2017