Als personal assistant sta je 24/7 klaar voor je opdrachtgever. Wanneer je onderweg bent is het prettig als je kunt neerstrijken op een fijne werkplek op locatie. All you need is een laptop, stabiele internetverbinding en een goede kop koffie. Zelf werk ik regelmatig vanaf verschillende locaties. Hieronder mijn favoriete werkplekken buiten de deur: dichtbij huis en verder landinwaarts. Niet alleen handig voor PA’s, maar ook goed om te weten voor je opdrachtgevers!

1. Chateau de Raay, Baarlo – Als ik niet vanuit mijn kantoor in Venlo aan het werk ben, werk ik graag vanuit Chateau de Raay in Baarlo. Dit prachtige kasteel is onderdeel van Sandton Hotels en biedt naast een mooie omgeving, gratis parkeren en een verrukkelijke menukaart ook mooie vergaderzalen en presentatieruimtes. De medewerkers zijn bijzonder gastvrij en meedenkend. Chique en betaalbaar.

2. Milk en Cookies, Venlo Ik zit heerlijk op mijn kantoor in Venlo, maar als ik even vanaf een andere plek wil werken of een meeting wil combineren met een ontbijt of lunch, ga ik graag naar Milk en Cookies op de Parade in Venlo. Hier serveren ze van allerlei soorten koffie, thee en hebben ze een uitgebreide lunchkaart. Ze openen al om 8:00 uur ’s ochtends. Ideaal voor meetings vroeg op de dag met mensen die ‘casual’ kunnen waarderen. Nadeel is dat er weinig stopcontacten zijn.

3. Sablones, Venlo  Sablones op de Kaldenkerkerweg in Venlo biedt kantoor- en vergaderruimtes. Ideaal wanneer je een meeting moet organiseren voor een groep. Het fijne is dat je alleen betaalt voor wat je gebruikt. Je kunt online reserveren en betaalt voor een dagdeel of per dag. Flipovers, whiteboards, beamers, kopieermachines, koffie en thee zijn allemaal aanwezig. Nadeel van deze locatie is het betaald parkeren.

4. Bibliotheek, in elke grote stad  Als je rustig wil werken is de bibliotheek een ideale plek om je te ‘installeren’ achter je laptop. Bijna elke bieb heeft tegenwoordig een horeca gedeelte waar je (ook als niet-lid) terecht kunt om rustig te werken. Ideaal als je je een paar uur achter elkaar flink moet concentreren. Nadeel van de bibliotheek is dat het meestal niet op prijs wordt gesteld als je uitgebreid moet telefoneren. Plan calls dus voor of na je bezoek. Zorg dat je in de buurt van een uitgang gaat zitten, zodat je even naar buiten kunt lopen als je een belangrijk telefoontje moet plegen.

5. Starbucks, midden Nederland  In 2007 sprong ik een gat in de lucht, toen de eerste Starbucks vestiging in Nederland opende. Inmiddels zijn er steeds meer Nederlandse vestigingen en als ik in de buurt ben van een Starbucks, breng ik met veel plezier een bezoekje. Starbucks is geen plek om ingewikkelde documenten door te spitten of complexe onderwerpen te bespreken, maar voor het checken van je e-mail, het uitstippelen van reizen of het uitwerken van notulen is de sfeer bij Starbucks ideaal. De muziek is relaxed, er is altijd Wifi, er zijn voldoende stopcontacten en de koffie is fantastisch.

6. Seats2Meet, heel Nederland – Seats2Meet is helemaal ingericht op flexwerkers. Er zijn diverse locaties verspreid door heel Nederland. Op de website van Seats2Meet kun je checken welke locatie het dichtstbij is. Zelf werk ik regelmatig vanuit Seats2Meet op Strijp-S in Eindhoven. Lekker centraal gelegen, makkelijk bereikbaar, fijne zitplekken, goede internetverbinding, catering; overal is aan gedacht.

7. De Hallen, Amsterdam Net buiten de grachtengordel tussen het Rembrandt Park en het Vondelpark liggen De Hallen. Een enorme industriële hal met hippe eetkraampjes en gezellige banken, bars en tafels. Werkplekken in overvloed en als je in Amsterdam bent dé ideale plek om in een ontspannen sfeer te (net)werken. Onder De Hallen is een parkeergarage, dus je hoeft ook niet te zoeken naar een parkeerplek. App en sms altijd even je exacte locatie door als je met iemand hebt afgesproken. De ruimte is zo enorm dat het zomaar kan gebeuren dat je elkaar minutenlang aan het zoeken bent.

Wat is jouw favoriete flexplek? Laat het in een reactie en wie weet ontmoeten we elkaar binnenkort op een mooie locatie die nog niet in dit lijstje staat opgenomen.

Copyright PA-Dynamics © 2017